Huhtikuun hauskin ilta: Finntastic Evening

Perjantaina 22. huhtikuuta supersuosittu Finntastic Festival -musiikkitapahtuma rantautuu ensi kertaa Göteborgiin!

Tänä vuonna saattelemme yleisön urbaaniin viidakkoon seuranaan upea laulaja-lauluntekijä Iiris Viljanen, Cityman-elektroduo featruing The Hearing ja dj Nina Natri.

Paikka: Oceanen, Stigbergstorget
Päivä: 22. huhtikuuta
Aika: 20.00 – 01.00
Sisäänpääsy: Ilmainen
Ikäraja: 20 vuotta

Älä missaa vuoden kiinnostavinta ruotsinsuomalaisen musiikin iltaa!

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä FRIS:in (Finlandssvenskarnas riksförbund), Ruotsinsuomalaisten keskusliiton RSKL:n, Ruotsinsuomalaisten nuorisoliiton RSN:n, suomalaisen teatterin Uusi Teatterin ja Suomen instituutin kanssa.

I år, för femte året i rad, kommer alla de största sverigefinska aktörerna i Stockholm samman för att ordna en kväll av finsk kultur och gemenskap – A Finntastic Evening 2016. För att fira femårsjubileet kommer Finntastic i år också att anordnas i Göteborg och vi vill att ni hänger med!

Finntastic är en plattform för såväl sverigefinska som finska artister, och presenterar en varierad flora av finska, finlandssvenska och sverigefinska akter. Vi vill med Finntastic skapa en kväll som inte bara fungerar som en självklar mötespunkt för sverigefinska unga, utan också som ett tillfälle för en svensk publik att möta den rika finländska kulturen. Kom med och dansa!

Iiris Viljanen

Det är inte viktigt att hon heter Iiris Viljanen. Inte viktigt att sången är österbottnisk, klara Vasa-toner och pratsjungande med eko från 60-talets tomma kaféer. Det är inte viktigt att musiken kreativt pianodriven slår an ditt hjärta från första sekund, klassiskt ack så modernt. Det är inte viktigt. – Det är viktigt att du lyssnar. För du har aldrig hört något liknande.

 

Cityman feat. The Hearing

Elektroduon Cityman består av Alpo Nummelin och Tomi Leppänen. Duon kombinerar 80-talet och moderna rytmer till ett fräscht koncept som har vunnit stor popularitet bl.a. på Flow Festival i Helsingfors. Gästvokalisten The Hearing fyller Citymans poppiga elektrorytmer med sin säregna röst och effektfulla melodier.

 

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 22 april
Tid: 20.00 – 01.00
Entre: Fri entré
Åldersgräns: 20 år

A Finntastic Evening Göteborg arrangeras av Göteborgs Finska Unga i samarbete med Finlandsinstitutet, Göteborgs Stad, RSKL, RSN, och Ungas Röst.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s