GSN taidepiirin vierailu Emil Nolde –taidenäyttelyssä

Göteborgin suomalaiset nuoret –yhdistys vieraili Göteborgin taidemuseon Emil Nolde -näyttelyssä 9.12.2015.

Näyttelyyn tutustuttiin taidemuseon oppaan johdolla vajaan tunnin ajan, minkä jälkeen suurin osa osallistujista jäi kiertämään näyttelyä itsenäisesti. Museovierailu sai kaikilta osallistujilta erittäin positiivista palautetta. Erityisesti opastus oli monille ryhmäläisille mieluinen ja keräsi paljon kehuja. Kommentteina kuultiin muun muassa, että maalaustaiteen eri tyylilajeja varsin laajalti esitellyt näyttely avautui oppaan johdolla huomattavasti paremmin, kuin jos siihen olisi tutustunut itsekseen. Ryhmäopastus herätti myös keskustelua esillä olleista teoksista ja tarjosi kävijöille yhteisöllisen elämyksen.

Nolden taide ja sen tyylilliset vaihtelut tuntuivat yllättäneen monet ryhmäläisistämme. Teosten voimakas ekspressiivisyys innosti osallistujia esittämään maalauksista myös omia tulkintojaan. Suurimman suosion ryhmämme keskuudessa saivat Nolden akvarellit, jotka oppaan mukaan olivat käänteentekeviä kuvataiteen historiassa ja tyylilajissaan poikkeuksellisia.

Oli hienoa tarjota jäsenillemme vierailu kansainvälisen tason taidenäyttelyyn.

Terveisin,
GSN Hallitus


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s